Albert Bordonada Salas

Feldenkrais Unseld Albert

Llicenciat en Educació Física per l’INEFC de Barcelona.

Professor del Mètode Feldenkrais graduat i certificat per la European Training Acreditation Board. 

Una persona sana és aquella que pot viure plenament
els seus somnis no confessats”. Moshé Feldenkrais

Arribo a la pràctica del Mètode Feldenkrais per una intensa recerca d’autoconeixement. He fet realitat alguns dels meus somnis com tocar un instrument, treballar en escenaris, patinar o fer surf. La meva salut és millor ara que anys enrere. Tot i això el camí segueix, la recerca continua d’una manera lúdica i distesa, també amb frustracions però amb el convenciment profund que és un procés que val la pena viure i que te resultats concrets, per a cadascú diferents.

Sobre la meva biografia:
Durant els 3 primers anys d’estudis universitaris treballo per l’O.N.C.E. com a entrenador de Goalball, esport d’equip per a invidents del qual vàrem ser, amb l’equip de la ciutat de Terrassa, subcampions d’Espanya l’any 1995 i campions el 1996. Aquest últim any vaig ser entrenador assistent de les concentracions pre-paralímpiques de les seleccions espanyoles masculina i femenina.

Paral·lelament a la llicenciatura vaig cursar el Grau mig d’estudis musicals amb el contrabaix com a instrument principal. Havent començat a l’edat de 22 anys arribo a ser contrabaixista de diferents formacions, entre d’altres l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 i el quartet de tango Bien Frappé i sóc convidat a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya els anys 2001 i 2002.

Entre el 2002 i el 2004 , vaig treballar com a professor de la matèria Educació corporal per a instrumentistes al Conservatori de música de Tortosa. Durant sis anys més imparteixo cursos als conservatoris professionals de Badalona, Girona i altres escoles de música. També  ofereixo tallers per a empreses enfocats a la millora d’hàbits posturals dels seus treballadors.

L’any 2005 entro a formar part de la companyia balear de teatre-circ Res de Res. Hi treballo com a músic , actor i acròbata realitzant gires nacionals i internacionals, essent co-creador de l’espectacle Tempo, amb el qual actuem al Mercat de les Flors de Barcelona i Círculo de Bellas Artes de Madrid entre molts altres.

El mateix any 2005 conec el Mètode Feldenkrais assistint a un taller impartit per Phil Unseld.

L’any 2011 entro a formar part de la tercera promoció estatal de professionals del Mètode Feldenkrais sota la direcció pedagògica de Beatriz Walterspiel, la qual es va formar amb el mateix Moshé Feldenkrais.

Entre 2014 i 2015 treballo coma pedagog de consciència corporal per a diversos grups de persones afectades lleus d’Esclerosi Múltiple al CEMCAT.

Actualment imparteixo Integració funcional (sessions individuals del mètode Feldenkrais) a persones amb diferents motivacions: moments de canvi, superar algun tipus de crisi o dolència, millorar l’eficiència dels moviments en accions de la vida quotidiana i professional, entre d’altres.

També imparteixo Autoconsciència a Través del Moviment per a grups a Barcelona i tallers específics arreu del territori.

En definitiva poso a disposició la meva manera de cercar i d’aprendre a tothom qui desitgi emprendre el camí de millorar la seva salut, en el sentit que ens mostra Feldenkrais a la seva cita.

Sóc practicant apassionat de surf i dels viatges a peu.

Resideixo i treballo a Barcelona. Per contactar amb mi:

albordonada(arroba)gmail.com

Tel: 606061901